top of page
2247-C STAJYER ARAÅžTIRMACI BURS PROGRAMI (STAR) 2020-2 Bursiyerlerimiz
Ayşen Ilgın Akbay_Çalışma Yüzeyi 1.png
Ayşen Ilgın AKBAY
AyÅŸen Ilgın Akbay, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 3.sınıf öÄŸrencisidir (GANO’su Mart 2021 itibariyle 3.76’dır). Eylül 2018–AÄŸustos 2020 tarihleri arasında, eski okulu olan SaÄŸlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Eczacılık Fakültesi’nin tanıtımını üstlenmiÅŸ, dış mecralarda fakültesini temsil etmiÅŸtir. Fakültesinin sosyal medya hesaplarının kurucusu olup bu hesapları yönetirken özellikle öÄŸrenciler için danışmanlık yapmıştır. Kasım 2019–Eylül 2020 tarihleri arasında Bilkent Üniversitesi “Operational Research Club”ın düzenlediÄŸi 15. Genç Akademi’de okulunu ve fakültesini temsil etmiÅŸtir. Haziran 2020’de Antalya mevkindeki Dal Eczanesi’nde stajını gerçekleÅŸtirmiÅŸ, hastalarla birebir iletiÅŸime geçerek ilaç ve saÄŸlık danışmanlığı yapmıştır.Eylül 2020’den itibaren Genç Adli Eczacılar Komisyonu’nun Bilimsel AraÅŸtırmalar Komitesi’nde çalışmakta olup vaka çalışması, makale sunumu ve haber yazımı yapmaktadır. Åžubat 2021’den itibaren Pharma Event Academy’de olup burada Bilimsel AraÅŸtırma ve Çeviri Komitesi’nde çalışmaktadır. Makale araÅŸtırması, sunumu, haber yazımı ve makalelerin Ä°ngilizce-Türkçe, Türkçe-Ä°ngilizce çevirisini yapmaktadır. Mart 2021’den itibaren TÜBÄ°TAK STAR programı aracılığıyla "Uyarılmış Pluripotent Kök Hücre (uPK) Kökenli Diyabet Hastalık Modeli" baÅŸlıklı 2200299 no.’lu projede çalışmaktadır. Laboratuvar becerileri: ilaç hazırlamadaki temel prensipler ve temel ölçümler/hesaplar, stabilite testlerinin yapılışı ve raf ömrü hesapları, tıbbi ve zehirli bitkileri makroskobik ve mikroskobik olarak tanımaya yönelik çalışmalar, tıbbi bitkilerde bulunan bazı sekonder madde gruplarının teÅŸhisi, ilaç sentezi için temel kimyasal tepkimeler ve ayırma-saflaÅŸtırma yöntemleri, temel mikrobiyal teknikler ve analizler, temel kalitatif ve kantitatif analizler hakkında bilgi sahibidir. Ä°leri derecede Ä°ngilizce, baÅŸlangıç düzeyinde Almanca ve Fransızca bilmektedir; Almancasını ve Fransızcasını geliÅŸtirmekte olup aynı zamanda Türk Ä°ÅŸaret Dili’ni öÄŸrenmektedir. Gelecekte; biyoteknolojik ve nanoteknolojik ilaçlar üzerinde ar-ge çalışmalarında bulunmayı; kanser, otoimmün ve enfeksiyon hastalıklarının tedavisi için yenilikçi yöntemler geliÅŸtirerek pre-klinik ve klinik çalışmalar yapmayı hedeflemektedir.
doruk altıok_Çalışma Yüzeyi 1.png
1998 Ankara doÄŸumludur. Lisans öncesi eÄŸitimini Laar & Berg (Laren, Hollanda) okulunda ve TED Ankara Koleji Vakfı Özel Okullarında tamamlamıştır. 2016 yılında BaÅŸkent Üniversitesi DiÅŸ HekimliÄŸi Fakültesini birinci ve tam burslu olarak kazanmıştır. 2021 yılında lisans eÄŸitimini tamamlayacaktır. 2020 yılı TÜBÄ°TAK 2247-C STAR Bursu çaÄŸrısı dahilinde "Var olan Ä°laç Etken Maddelerinin COVID-19'a Karşı Etkinliklerinin In-Siliko, In-Vitro ve In-Vivo Olarak Ä°ncelenmesi” isimli projede bursiyer olarak yer almıştır. 2020 yılının ikinci 2247-C TÜBÄ°TAK STAR Bursu çaÄŸrısında ise “Uyarılmış Pluripotent Kök Hücre (uPK) Kökenli Diyabet Hastalık Modeli” isimli projede bursiyer olmaya hak kazanmıştır. Ä°lgilendiÄŸi konular arasında Protetik DiÅŸ Tedavileri, Biyomateryaller, Dental Ä°mplant Tedavileri, Periodontal Tedaviler ve Rejeneratif Tıp Uygulamaları yer almaktadır. Anadili Türkçe olan Altıok, ileri düzeyde Ä°ngilizce ve Felemenkçe ile baÅŸlangıç düzeyinde Fransızca bilmektedir.
Doruk ALTIOK
2247-C STAJYER ARAŞTIRMACI BURS PROGRAMI (STAR)2021-1 Bursiyerlerimiz​
​1999 Rize doÄŸumludur. Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde Ä°ngilizce Program 4. sınıfta eÄŸitimine devam etmektedir. Lisans eÄŸitimi süresince birçok etkinlik ve eÄŸitime katılmıştır. Stem Cell Community Day 2021, Lider GeliÅŸim Programı, BIO Türkiye Uluslararası Biyoteknoloji Kongresi, Uluslararası Ä°laç ve Eczacılık Hukuku Kongresi, Pandeminin Gölgesinde SaÄŸlık ve Eczacılık E-Kongresi, Good Manufacturing Practices Training (GMP), Good Laboratory Practices Training (GLP), Ä°ÅŸ SaÄŸlığı ve GüvenliÄŸi EÄŸitimi, Ä°laç Kalite Yönetimi EÄŸitimi, Ä°laç Ruhsatlandırma EÄŸitimi, Fitoterapi EÄŸitimi, Etkili Ä°letiÅŸim ve Hitabet EÄŸitimi, GiriÅŸimcilik ve ÅžirketleÅŸme EÄŸitimi ve Etkili Sunum Teknikleri EÄŸitimi AvÅŸar’ın katıldığı eÄŸitim ve etkinliklerden bazılarıdır. Fakültesinin Mesleki GeliÅŸim ve Ä°letiÅŸim ÖÄŸrenci TopluluÄŸu’nda bir dönem eÄŸitim komisyonu baÅŸkanlığını yürütmüÅŸ olan AvÅŸar, hala topluluÄŸun aktif bir üyesidir. 2020-Güz ve 2021-Yaz dönemlerinde eczane stajını tamamlamıştır, hasta ve hasta yakınlarına bizzat saÄŸlık danışmanlığı yapmış, süreçlerle ilgili analog ve dijital tüm iÅŸlemleri öÄŸrenmiÅŸtir. 2021 AÄŸustos-Eylül aylarında T.C. CumhurbaÅŸkanlığı Kariyer Kapısı Staj SeferberliÄŸi programı kapsamında Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi bünyesinde gönüllü olarak hastane eczacılığı stajını tamamlamıştır. Bu süreçte hastanede eczacının görev ve sorumluluklarını kavramış, bulundurulan ilaçlar ve alternatifleri konusunda gerektiÄŸinde diÄŸer saÄŸlık çalışanlarını bilgilendirmiÅŸ ve beraberinde sistemsel olarak birçok bilgiyi edinmiÅŸtir. 2247-C TÜBÄ°TAK STAR Bursu 2021/1 çaÄŸrısı kapsamında 2200299 numaralı “Uyarılmış Pluripotent Kök Hücre (uPK) Kökenli Diyabet Hastalık Modeli” baÅŸlıklı projede bursiyer olmaya hak kazanmıştır. Ayrıca ileri düzeyde Ä°ngilizce ile baÅŸlangıç düzeyinde Almanca bilmektedir.
Aslı AVŞAR
2247-C STAJYER ARAÅžTIRMACI BURS PROGRAMI (STAR) 2023-2 Bursiyerlerimiz
2002 yılı Trabzon doÄŸumludur. BaÅŸkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik (Ä°ngilizce) Lisans Programı 4. Sınıf öÄŸrencisidir. Lisans öÄŸretimi sırasında birçok öÄŸrenci topluluÄŸunda aktif rol almıştır. BaÅŸkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik TopluluÄŸu BAÅžGEN’in yönetim kurulunda asil üye olarak yer almıştır ve BaÅŸkent Üniversitesi Airsoft TopluluÄŸu’nun baÅŸkanlığını yürütmüÅŸtür. Genetik Hastalık Tanılama merkezlerinde gönüllü ve zorunlu stajlarını gerçekleÅŸtirmiÅŸtir. ‘2247-C Stajyer AraÅŸtırmacı Burs Programı (STAR)’ programı kapsamında ‘uPKH Kökenli Diyabet Hastalık Modellerinde Doku Hasarının mikroRNA (miRNA) ve Eksozomal miRNA Düzeyinde AraÅŸtırılması ve Potansiyel Biyobelirteçlerin Belirlenmesi’ isimli projede bursiyer olmaya hak kazanmıştır. BaÅŸlıca ilgilendiÄŸi alanlar arasında Kanser Moleküler Biyolojisi ve Genetik MühendisliÄŸi alanları yer almaktadır. Ayrıca ileri düzeyde Ä°ngilizce, orta düzeyde Ä°spanyolca ve baÅŸlangıç seviyesinde Almanca bilgisine sahiptir.
Görkem EFENDÄ°OÄžLU
Görkem Efendioğlu.jpeg
2000 yılı Girne/K.K.T.C. doÄŸumludur. BaÅŸkent Üniversitesi Biyomedikal MühendisliÄŸi bölümünden onur öÄŸrencisi olarak 2023 yılında mezun oldu. 2020 yılında çift anadal programı kapsamında Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünden kabul almıştır. Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde eÄŸitimine devam etmektedir. BaÅŸkent Üniversitesi Hastanesi bünyesinde bulunan Biyomedikal departmanında Temmuz 2022’de hastane stajını tamamlamıştır. Nanotech Ä°leri Teknolojik Malzemeler firması bünyesinde Temmuz 2021 ve Haziran-Temmuz 2022 olmak üzere toplamda 3 ay olacak ÅŸekilde ÅŸirket stajını tamamlamıştır. Tamamlamış olduÄŸu bu stajlar ile tıbbı cihazların yapımı, kontrolü ve kalibrasyonları hakkında detaylı bilgi edinmiÅŸtir. Kendini teknik resim konusunda geliÅŸtirmek amacı ile 2021 senesinde Solidworks (CAD) çizim programı kursu almıştır. Biyomedikal MühendisliÄŸi bölümü kapsamında bitirme projesi olarak duyması zayıf hastalar ile doktorların iletiÅŸimlerinin geliÅŸtirilmesi amacı ile iÅŸitme cihazı tasarımı yapılmıştır. 3D FDM tipi yazıcı üzerinden plastik materyallerin basımı konusunda kendini geliÅŸtirmiÅŸtir. 2247-C TÜBÄ°TAK STAR Bursu 2023/2 çaÄŸrısı kapsamında “Meme Kanseri Ä°le Ä°liÅŸkili Ekstraselüler Veziküllerin Tanımlanmasına Yönelik Ön Tarama Testi GeliÅŸtirilmesi” baÅŸlıklı projede bursiyer olmaya hak kazanmıştır. Orta düzeyde Ä°ngilizce ve 2019 ile 2021 yılları ve 2023 yılında gitmiÅŸ olduÄŸu Türk Japon Vakfı Kültür Merkezi bünyesindeki Japonca kursu ile temel düzeyde Japonca bilmektedir.
Yağız Efe KARAAÄžAÇLI
bottom of page