top of page
1997 Adana doÄŸumludur. Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Ä°ngilizce programdan 2022 yılında mezun oldu. Lisans eÄŸitimi boyunca birçok etkinliÄŸe ve eÄŸitime katıldı. (R)evolution of Microbes from Pharmaceutical Point, What is leadership, We Visionary’20, Online Debate of ‘’Generic drugs should be equivalent to Brand-name drugs’’, Homeopati eÄŸitimi, CV hazırlama ve mülakat eÄŸitimi, Aromaterapi eÄŸitimi, Majistral Atölyesi, AMR Youth Summit, Genç Adli Eczacılar Farmasötik Proje Laboratuvarı ve daha birçoÄŸuna katıldı. Genç Adli Eczacılar Farmasötik Proje Laboratuvarı’ı eÄŸitiminden sonra düzenlenen proje yarışmasında ekibiyle birlikte geliÅŸtirdiÄŸi projeyle 1. oldu. Üç yıl boyunca Ankara University Pharmaceutical Students Groups’da etkin faaliyet göstermekte olup bu çalışmaları halen devam etmektedir.

2020/2021 eÄŸitim-öÄŸretim dönemi dahilinde kuruluÅŸumuzda gördüÄŸü yaz stajı boyunca, aldığı teorik eÄŸitimin yanı sıra laboratuvar becerisi olarak moleküler biyoloji, proteomik, kök hücre ve rejeneratif tıp gibi çeÅŸitli alanlarda kullanılan temel protokolleri uygulamak konusunda bilgi birikimi ve yenilikçi fikir geliÅŸtirme, proje geliÅŸtirme, yayın hazırlığı ve bilimsel verilerin yayımlanması gibi birçok alanda beceriye elde etti. 2021/2022 eÄŸitim-öÄŸretim yılı güz döneminde Almanya Braunschweig Teknik Üniversitesinde Erasmus öÄŸrenimine katıldı.

Ek olarak, hem zorunlu hem de gönüllü olarak yaklaşık 12 ay stajyer eczacılık yaptı. Bu süreçte hastalarla olan ikili iliÅŸkilerini geliÅŸtirdi, ilaç uyuncu ve kullanımı konusunda hastaları bilgilendirerek saÄŸlık danışmanlığı yaptı ve beraberinde sistemsel olarak birçok eczacılık bilgisini envanterine kattı.

Ayrıca İngiliz dilini ileri ve Alman dilini orta seviyede konuşabilmektedir. Eğitim hayatı dışında, Latin danslarıyla ilgilenmektedir.

Merve YALÇIN
BaÅŸkent Üniversitesinde Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü öÄŸrencisidir ve Psikoloji Bölümünde çift anadal yapmaktadır. Makale araÅŸtırma, rapor hazırlama, derleme yazma, Office programları kullanımı, genetik, biyoistatistik, biyokimya, mikrobiyoloji gibi çeÅŸitli alanlarda teorik eÄŸitim almıştır. Teorik eÄŸitimin yanında temel laboratuvar eÄŸitimi almıştır. Ä°leri seviyede Ä°ngilizce bilmektedir. Gelecekte biliÅŸ bilimleri alanında çalışmak istemektedir.
Resim3.jpg
Nergis Erva ARSLAN
2021-2022
Alperen DOÄžAN
2000 Ankara doÄŸumludur. Lisans eÄŸitimini BaÅŸkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde sürdürmektedir. MS Office programlarını ve SPSS'i yeterli düzeyde kullanabilmekte olup iyi düzeyde Ä°ngilizce bilmekte, makale analizi ve bilgileri birleÅŸtirme yönleri kuvvetlidir. Uygulamalı laboratuvar tecrübesi vardır.
Aslı AVŞAR
 
2000 Konya doÄŸumlu, BaÅŸkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü öÄŸrencisidir. Almış olduÄŸu teorik ve pratik derslerin yanı sıra kuruluÅŸumuzda yaz dönemi stajı yaparak hem öÄŸrendiklerini pekiÅŸtirmeyi hem de yeni kazanımlar elde etmeyi hedeflemektedir. Orta düzeyde Ä°ngilizce bilmekte ve boÅŸ zamanlarında, fotoÄŸraf çekmek ve araÅŸtırma yapmaktan hoÅŸlanmaktadır. Gelecekte ise kök hücre alanında çalışmak istemektedir.
AyÅŸenur Ä°NCEYOL
2001 Ankara doÄŸumludur. Lisans eÄŸitimini BaÅŸkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde sürdürmektedir. MS Office programlarını yeterli düzeyde kullanabilmekte ve iyi düzeyde Ä°ngilizce bilmekte olup makale analizi ve bilgileri birleÅŸtirme yönü kuvvetlidir. Uygulamalı laboratuvar tecrübesi vardır.
BaÅŸak ÖZGEN
Begüm Su BALTACIOÄžLU
2001 yılında Ä°stanbul’da doÄŸdu. 2017-2018 yıllarında AFS ile Ä°talya’da deÄŸiÅŸim öÄŸrencisi olarak bulundu. Üsküdar Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Ä°ngilizce bölümü öÄŸrencisidir. Milli eskrimci olarak 11 yıldır eskrim yapmaktadır. Aynı zamanda Açı Okullarında yarı zamanlı eskrim antrenörüdür.  Laboratuvar eÄŸitimini hem teorik hem de pratikte almıştır. Uygulamalı Temel Mikrobiyoloji Laboratuvar Teknikleri EÄŸitimi ve DNA Ä°zolasyon Kitleri Kullanım ve Uygulama EÄŸitimi, aldığı eÄŸitimler arasındadır. Ä°lgi alanları spor genetiÄŸi, kök hücre, kök hücrelerin rejeneratif tıpta kullanımı ve doku mühendisliÄŸidir. C1 Ä°ngilizce, B2 Ä°talyanca, A1 Fransızca ve Ä°spanyolca bilmektedir. Gelecekte rejeneratif tıp ve doku mühendisliÄŸi üzerine çalışmak istemektedir.
1998 doÄŸumludur. BaÅŸkent Üniversitesi Psikoloji lisans mezunu olup aynı üniversitede Moleküler Biyoloji ve Genetik çift ana dal programına devam etmektedir. Önceden Ankara Boylam Psikiyatri Hastanesinde gönüllü stajını tamamlamış olup laboratuvar bilgi ve beceri tecrübesine sahiptir. Moleküler analizler, hücre izolasyonu vb. konularda yeterli bilgi birikimine sahiptir. Ä°yi derecede Ä°ngilizce bilmekte, yeterli düzeyde MS Office programlarını kullanabilmektedir. Ä°statistik uygulaması olarak da iyi derecede Jamovi kullanabilmektedir.
Damla GÜMREN
1996 Ä°stanbul doÄŸumlu olup Hacettepe Üniversitesi Fen  Fakültesi Biyoloji bölümünde lisans eÄŸitimine devam etmektedir.  Rstudio ve SPSS programlarını kullanabilmekte, ileri düzeyde Ä°ngilizce ve baÅŸlangıç düzeyinde Almanca bilmektedir. Hacettepe Üniversitesi Evrimsel Biyoloji ve Tıp TopluluÄŸu’nda yönetim kurulu üyesi olarak aktif rol oynamaktadır. Topluluk tarafından ulusal çapta düzenlenen Kambriyen Patlaması: YaÅŸamın ÇeÅŸitliliÄŸi’ndeki Büyük Devrim ÖÄŸrenci Sempozyumu’nda konuÅŸmacı olarak görev almıştır ve Ediakara Dönemi Canlıları üzerine derleme makalesi yazmıştır. LÖSEV gönüllüsü olarak sosyal sorumluluklarını devam ettirmektedir.Ä°lgi alanları izcilik,biyomimikri ve psikolojiden oluÅŸmaktadır. Gelecekte; kök hücre ile ilgili temel ve uygulama alanlarında teorik ve pratik donanıma sahip olduktan sonra özgün ve bağımsız olarak geliÅŸtirdiÄŸi bilimsel düÅŸüncelerini ve elde ettiÄŸi verileri rejeneratif tıp ve doku mühendisliÄŸi alanlarındaki bilimsel araÅŸtırmalarda kullanmayı amaçlamaktadır.
Ezgi Gökçe AYDÖRE
2000 yılı Ankara doÄŸumludur. BaÅŸkent Üniversitesi Ä°ngilizce Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünden 2022 yılında mezun olmuÅŸtur. Lisans döneminin iki senesi devamlı olarak laboratuvarda pratik ile geçmiÅŸtir. Moleküler biyolojide bulunan temel yöntemlere hakimdir. Proje yazımı tecrübesi olup lisans dönemi boyunca farklı alanlardaki projelerde yer almıştır. Bir projesi TÜBÄ°TAK-2209 programı kapsamında desteklenmiÅŸtir. Ä°lgi duyduÄŸu alanlar arasında moleküler tıp, doku mühendisliÄŸi, sinirbilim, omik teknolojileri bulunmaktadır. Ä°leri düzeyde Ä°ngilizce ve baÅŸlangıç düzeyinde Rusça ve Ä°talyanca bilmektedir.
Fatma Ece ODABAÅžI
Furkan ORUÇ
​2001 doÄŸumludur. Ankara Üniversitesi Biyoloji Bölümünde lisans eÄŸitimine devam etmektedir. Bölümünde aldığı teorik ve pratik eÄŸitimlerin yanında stajlara katılarak bilgi birikimini artırmaya çalışmıştır. KuruluÅŸumuzun ilgi alanlarına hitap eden konular çalışmasından dolayı, staj döneminin bir kısmının burada yapmak üzere seçilmiÅŸtir. MS Office programlarını kullanabilmekte olup orta seviye Ä°ngilizce bilgisine sahiptir. Akademik hayatı dışında Ä°nekle adlı platformda çevrimiçi biyoloji dersleri vermektedir. TÜBÄ°TAK 2209-B Projeleri kapsamında, “Asidik Fibroblast Büyüme Faktörü’ nün (FGF1) Saccharomyces cerevisiae’ de Rekombinant Ä°fade Edilmesi ve SaflaÅŸtırılması” baÅŸlıklı proje ile destek aldı.
2000 yılı doÄŸumludur. Lisans eÄŸitimini BaÅŸkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde sürdürmektedir. Önceden Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ä°mmünoloji biriminde ve Myogen Genetik Tanı Merkezi'nde gönüllü staj yapmış olup laboratuvar bilgi ve beceri tecrübesine sahiptir. Moleküler analizler, hücre izolasyonu vb. konularda becerisi vardır. Orta düzey Ä°ngilizce ve baÅŸlangıç düzey Ä°spanyolca bilmektedir. Ä°yi düzeyde MS Office programlarını kullanabilmekte ve SPSS üzerinden istatistiksel analiz yapabilmektedir
Gökçenur ÇÄ°TLER
2000 Ankara doÄŸumludur. 2022 yılında BaÅŸkent üniversitesi Ä°ngilizce moleküler biyoloji ve genetik programından mezun olmuÅŸtur. Doku mühendisliÄŸi ve Omiks alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir. Lisans döneminde yaptığı çalışmalar TÜBÄ°TAK 2209-A projesi kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır. Ä°leri seviyede Ä°ngilizce bilmektedir.
Hasan Efe MIHCI
1999 Diyarbakır doÄŸumludur. Lise eÄŸitimini Ankara Atatürk Anadolu Lisesinde tamamlamıştır. Lisans eÄŸitimine Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde Ä°ntörn Doktor olarak devam etmektedir. Hematoloji ve radyoloji, klinik araÅŸtırmalar yürüttüÄŸü alanlarıdır. Ä°ki dönem Ankara Üniversitesi Genç Tema TopluluÄŸunda yönetim kuruluÄŸu üyeliÄŸi yapmıştır. Ä°leri düzey Ä°ngilizce, baÅŸlangıç seviyesinde Japonca bilmektedir. Hücresel bakış açısıyla klinik araÅŸtırmalar yapabilmeyi hedeflemektedir.
Åžule Nur POLAT
Lisans eÄŸitimi Bartın Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünde devam etmektedir. Makale araÅŸtırma, rapor hazırlama ve MS Office programları kullanımı hakkında bilgi birikimine sahiptir. Biyokimya, Biyoistatistik, Ä°mmunoloji, Mikrobiyoloji,  Gen Tedavisi gibi çeÅŸitli derslerin teorik eÄŸitimini almıştır. Teorik eÄŸitimlerin yanı sıra Biyoloji, Kimya ve Genetik üzerine laboratuvar eÄŸitimleri almış, bilgi birikimi ve pratik kazanmıştır.
Zaide KAYIN
Cansu TÖNGEL
2002 Ä°stanbul doÄŸumlu olup Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıf öÄŸrencisidir. B2 Ä°ngilizce ve A1 Almanca bilmektedir. Küçük yaÅŸlarından beri çeÅŸitli spor kulüplerinde voleybol oynamaktadır. Ä°leride plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi alanında çalışmak ve alacağı laboratuvar eÄŸitimleri ile yapay doku üretimleri konusunda yeni çalışmalar yapmak istemektedir.
2002 Ankara doÄŸumludur. Lisans eÄŸitimine BaÅŸkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde devam etmekte olup ilgi alanları kök hücre, gen regülasyonu ve epigenetiktir. Moleküler biyolojide kullanılan PCR gibi temel tekniklerin yanı sıra mikroarray, metagenom analizi gibi konularda da bilgi sahibidir. MS Office programlarına hakim olup B2 Ä°ngilizce, yanı sıra baÅŸlangıç düzeyinde Almanca ve Fransızca bilmektedir. Türkiye Biyologlar DerneÄŸi’nin bir oluÅŸumu olan “TBD Junior Biologists” ekibine üyedir ve Vita Dergi’de yazarlık yapmaktadır. Ayrıca BaÅŸkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü topluluÄŸu olan BaÅŸgen’de akademik alt komitede yer almaktadır. BoÅŸ zamanlarında ise kickboks yapmaktan hoÅŸlanmaktadır.
Kadriye Aleyna AKYÜREK
Nisan Ä°rem ÇETÄ°NGÖK
2002 Ä°stanbul doÄŸumludur. 2020 yılında lise öÄŸrenimini birincilikle tamamladıktan sonra Orta DoÄŸu Teknik Üniversitesi Biyoloji bölümünü kazandı. Kendisi de çocukluÄŸundan beri tip 1 diyabet ile yaÅŸayan biri olarak hastalığı hakkında çalışan bir bilim insanı olmak hep en büyük hayaliydi. Åžimdi gönüllü stajyer olarak lisans eÄŸitiminin yanı sıra kendini alanında geliÅŸtirmek için adımlar atmaktadır. Gelecekte kronik hastalıkların oluÅŸum mekanizmaları ve diyabet tedavisi üzerine çalışmayı planlamaktadır. Ä°leri düzeyde Ä°ngilizce ve baÅŸlangıç düzeyinde Almanca bilmektedir. EÄŸitim hayatının dışında müzikle ilgilenmektedir
Ondokuz Mayıs Üniversitesi DiÅŸ HekimliÄŸi Fakültesinde eÄŸitimini sürdürmektedir. TDB Samsun DelegeliÄŸi görevini yerine getirmektedir. Genç DiÅŸ HekimliÄŸi DerneÄŸinde aktif olarak rol almakta ve orta düzeyde Ä°ngilizce bilmektedir. Laboratuvarda çalışmaya olan ilgisini lise döneminde keÅŸfetmiÅŸ ve bu alanda kendini geliÅŸtirebilmek amaçlı olarak kuruluÅŸumuzun bünyesinde staja baÅŸlamıştır.
Zeynep Eslem FALCI
2022-2023 KIÅž DÖNEMÄ°
Ahmet CESUR
2000 Çanakkale doÄŸumludur. Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Ä°ngilizce program 5. Sınıf öÄŸrenicisidir. Eczacılık Fakültesi Mesleki GeliÅŸim ve Ä°letiÅŸim TopluluÄŸu’nda bir dönem bilim komisyonu baÅŸkanlığı yapmıştır. Zorunlu stajlarını toplum ve hastane eczanesinde tamamlamıştır. COVID-19 pandemisi döneminde lisans eÄŸitimini sürdürürken gönüllü olarak 13 ay stajyer eczacılık yapmıştır. Bu dönemde hastalarla ikili iliÅŸkilerini geliÅŸtirmiÅŸ ve müstahzar ilaç bilgisini geniÅŸletmiÅŸtir. Hastanede staj yaptığı dönemde servisteki hastalara ilaç temini ve ilaç stok yönetimi alanlarında kendini geliÅŸtirdi. Ä°leri düzeyde Ä°ngilizce bilmektedir. Nörokimya alanında ilgisini bu alanda çeviriler yaparak göstermektedir. Fakültesinde araÅŸtırma projesini diyabet tedavisinde kullanılan bir ilaç sınıfı olan “dipeptidil peptidaz-4 enzim inhibitörleri” hakkında yazmaktadır. Lisans eÄŸitimi boyunca birçok kongre ve webinar’a katıldı. EÄŸitim hayatının dışında video ve kutu oyunları ile ilgilenmektedir. Ankara Üniversitesi Kutu Oyunları TopluluÄŸu yönetim kurulu üyesidir.
Bensu UÇAR
1999 Ankara doÄŸumlu olup BaÅŸkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik 3.sınıf öÄŸrencisidir, lisans eÄŸitimine halen burada devam etmektedir. Türkiye Biyologlar DerneÄŸi’nin bir oluÅŸumu olan “TBD Junior Biologists” ekibinde yer almış, Vita Dergi’de yazarlık yapmıştır. Orta düzeyde Ä°ngilizce bilmektedir. Türkiye Biyolojik Bilimler Ağı tarafından düzenlenen “Virüsler ve Gen Terapisinde Kullanımları”, “Adli Entomoloji”, “Adli Genetik”, “Adli Biyoloji” gibi pek çok eÄŸitime katılmış; “Adli Toksikoloji”, “Memeliler Evrimi”, “Böcekler Kimdir ve YaÅŸamımızdaki Yerleri Nedir? Adli Entomoloji Nasıl Cinayetlerin Çözümüne Katkı SaÄŸlar” konulu eÄŸitimlere katılarak yapılan sınavda baÅŸarılı olduÄŸundan baÅŸarı sertifikası almaya hak kazanmıştır. Aynı zamanda Türkiye Biyologlar DerneÄŸi “Junior Biologist Online PCR Laboratuvar EÄŸitimi”ne katılım saÄŸlayarak yapılan sınavda baÅŸarılı olmuÅŸ, eÄŸitim sertifikası elde etmiÅŸtir. Gelecekte çalışmak istediÄŸi alan kök hücre tedavisi, kanser ve genetik hastalıklardır. Bununla beraber genetik hastalıkların tedavisi için gen terapisi ve CRISPR/CAS9 teknolojilerine ilgi duymaktadır.
2001 Kocaeli doÄŸumludur. Gazi Üniversitesi Biyoloji Bölümü Moleküler Hücre ve Genetik Modülü son sınıf öÄŸrencisidir. MS Office programlarını yeterli düzeyde kullanmakta olup orta düzeyde Ä°ngilizce bilmekledir. Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Biyolojik Takip ve AraÅŸtırma TopluluÄŸunun BaÅŸkanlığını ve TBD Üniversite TemsilciliÄŸi görevini üstlenmektedir.
Buket UÇAR
2002 Ä°stanbul doÄŸumludur. Ä°stanbul Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik 3. Sınıf öÄŸrencisidir. Devam eden lisans öÄŸrenimi süresince çok sayıda etkinlik ve eÄŸitime katıldı. Fizik, kimya, biyoloji gibi alanlarda temel teorik ve pratik eÄŸitim aldı. Uygulamalı laboratuvar tecrübesi vardır. Matlab, Python ve MS Office programlarını kullanabilmekte olup, ileri seviyede Ä°ngilizce baÅŸlangıç seviyesinde Almanca ve Ä°talyanca bilmektedir. Küçük yaÅŸlardan beri çeÅŸitli spor kulüplerinde voleybol oynamasının yanı sıra masa tenisi, off-road, yüzme gibi spor dallarına da ilgi duymaktadır. Gelecekte kanser biyolojisi, otoimmün ve nadir hastalıklar üzerine çalışmalar yapmayı amaçlamaktadır.
DoÄŸa ÇARPIÅžANTÜRK
Enes DEVECÄ°
Lokman Hekim Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde eÄŸitimini sürdürmektedir. International Pharmaceutical Students Federation (IPSF) ‘da Dış Ä°liÅŸkiler Komitesi’ne üyedir. Nanopartiküller ve patojenik dokulara hedeflendirilmesi üzerine çalışmalar yapmıştır. Nanofarmasötikler ve biyoterapötikler üzerine kendini geliÅŸtirmektedir. Ä°yi derecede Ä°ngilizce bilmektedir.
Maryam MOUNAD
2000 yılında Fas'ın Larache ÅŸehrinde doÄŸdu. Halen Orta DoÄŸu Teknik Üniversitesi'nde Biyoloji dördüncü sınıf öÄŸrencisidir. Yaz stajını Bilkent Üniversitesi'nde biyoenformatik alanında yaptı. R ve Python'da programlama dersleri aldı. Akademik derslerinin yanı sıra, Coursera ve Edx platformlarından Kanser ve Biyoinformatik üzerine çeÅŸitli çevrimiçi dersler aldı. ayrıca Bioinforange Konferansları ve Amerikan Kanser AraÅŸtırmaları DerneÄŸi'nin 2021'de çevrimiçi olarak düzenlenen yıllık toplantısı gibi çeÅŸitli atölye ve konferanslara katıldı. Maryam Arapça, Fransızca, Ä°ngilizce ve Türkçe bilmektedir. Biyoloji dışında fotoÄŸrafçılık ve astronomi ile de ilgileniyor. GeleceÄŸin araÅŸtırmacısı olarak teorik ve pratik becerilerini sürekli geliÅŸtirmeyi hedeflemektedir.
Öznur SAFGÖL
1999 Bursa doÄŸumludur. Yıldız Teknik Üniversitesi Biyomühendislik bölümü 4. Sınıf öÄŸrencisidir. Öznur’un ilgi alanları kök hücreler ve hücre kültürü, ilaç salım sistemleri, genetik hastalıklar ve kanser biyolojisi üzerinedir. Lisans eÄŸitimi boyunca kanser biyolojisi araÅŸtırma laboratuvarında prostat kanseri üzerine, deney hayvanları (sıçan) ve nörobilim alanında, 18 FDG radyofarmasötiÄŸinin üretimi ve kalite kontrolünde ve yeni nesil dizileme teknikleri gibi farklı alanlarda staj çalışmaları yapmıştır. Aynı zamanda iki kiÅŸilik ekibi ile hazırladığı “Antioksidan Aktivitenin GeliÅŸtirilmesine Yönelik Beta- Siklodekstrin Ä°nklüzyon Komplekslerinin OluÅŸturulması” adlı TÜBÄ°TAK 2209-B kapsamında desteklenen projesi vardır. Lisans tezi kapsamında PCL-PEG-PCL triblok kopolimerik nanopartikülleri ile çalışmalar da yürütmektedir. 2022 RaDiChal Challenge kapsamında ekibi ile birlikte Multiple Skleroz (MS) hastalığına yönelik gen terapisi ve kök hücrelerin kombine kullanımı ile genetik tedavi yaklaşımını teorik olarak çalışmıştır. Laboratuvar deneyimleri arasında hücre kültürü teknikleri, MTT assay, jel elektroforez, nanopartikül ve inklüzyon komplekslerinin sentezi, protein örnekleri ile çalışılması, sıçan gavaj ve intraperitoneal enjeksiyon uygulamalarının yanı sıra Zeta-sizer, UV-Vis spektrofotometresi, HPLC, GC gibi cihaz kullanımları bulunmaktadır. Lisans eÄŸitimi boyunca Öznur’un, Yıldız Teknik Üniversitesi öÄŸrenci kulüplerinde yazarlık ve editörlük deneyimleri olmuÅŸtur. Güncel olarak Medikal Teknolojiler Kulübünde yönetim kurulu üyeliÄŸi ve proje birimi koordinatörlüÄŸü yapmaktadır. Ä°lgi alanları arasında edebiyat ve felsefe de yer almaktadır. Lise yıllarında, 2016 Ulusal Felsefe Olimpiyatlarına katılım göstermiÅŸtir. Ä°leri seviyede Ä°ngilizce, orta seviyede Almanca bilmektedir.
Sena AVAN
Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Ä°ngilizce programında 5. sınıf öÄŸrencisidir. Makale analizi ve bilgileri yorumlama yönünden kuvvetlidir. Ä°laç endüstrisi stajı ve eÄŸitim hayatı boyunca aldığı laboratuvar dersleri ile laboratuvar çalışmaları hakkında yeterli donanıma sahiptir. Sena, iÅŸaret dili, Aromatherapy: Clinical Use of Essential Oil ve Prescription Drug Regulation, Cost and Access sertifikalarına sahiptir. Kızılay faaliyetlerine katılmıştır. Ä°leri düzeyde Ä°ngilizce bilmektedir. Gelecekte rejeneratif tıp ve biyoteknoloji alanında çalışmak istemektedir.
2022-2023 YAZ DÖNEMÄ°
Arif Emre Ä°BA
2000 Bolu doÄŸumludur. Bursa Teknik Üniversitesi, Biyomühendislik 4. sınıf öÄŸrencisidir. MS Office, Rstudio ve MEGA programlarını kullanabilmekte ve orta düzeyde ingilizce bilmektedir. Bursa Teknik Üniversitesi Biyoteknoloji ve Ä°novasyon TopluluÄŸunun kurucu üyelerinden olup topluluk içerisinde kaynak ekibinin koordinatörlüÄŸünü yürütmüÅŸtür. Katıldığı BIOINNOVATION 2022 adlı yarışmada ‘’Retinopati Tedavisinde Non-invazif Kontrollü Ä°laç Salım Sistemlerinin Kullanımı: Transkorneal GeçiÅŸ‘’ baÅŸlıklı proje ile 3. lük elde etmiÅŸtir. AHBAP gönüllüsü olarak sosyal sorumluluk etkinliklerinde yer almaktadır. Gelecekte rejenereatif tıp ve biyoteknoloji alanında çalışmak istemektedir
​Beyza YENİMAHALLELİ
2001 Ä°zmir doÄŸumludur. Yıldız Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 4. sınıf öÄŸrencisidir. Orta düzeyde Ä°ngilizce, baÅŸlangıç seviyesinde de Almanca ve Ä°spanyolca bilmektedir. ÇeÅŸitli üniversitelerde gerçekleÅŸen konferans, söyleÅŸi ve sunumlarda yer almaya özen göstererek kendisini öncelikli olarak alanıyla ilgili geliÅŸtirmeye çalışmış ve çalışmaya devam etmektedir. Ä°lgi alanları mikrobiyoloji, genetik ve bitki doku kültürüdür. GeliÅŸmeye ve yeni fikirlere açık, analitik olarak problemlere yaklaşıp kriz anlarını yönetebilen, bireysel çalışmanın yanında ekip iÅŸlerinden de keyif alan yapısı onu bu alanda çalışma konusunda motive etmektedir.
Buse ÖZER
Bursa Teknik Üniversitesi biyomühendislik 4. sınıf ve kimya yan dal öÄŸrencisidir. Bursa Teknik Üniversitesi Biyoteknoloji ve Ä°novasyon TopluluÄŸu’nun kurucuları arasında yer almış ve topluluÄŸun ilk yarışma takımını kurarak BIOINOVATION 2022 yarışmasına Retinopati hastalığına alternatif tedavi yöntemi geliÅŸtirdikleri C-Drug Delivery’i projesiyle katılmış ve üçüncülük elde etmiÅŸlerdir. Daha sonrasında ekibinde deÄŸiÅŸiklikler yaparak HEYSEM Takımını kurmuÅŸ ve projelerini geliÅŸtirip Teknofest 2023 Biyoteknoloji ve Ä°novasyon Yarışmasına katılarak finalist olmaya hak kazanmışlardır. Lisans dönemi boyunca çeÅŸitli kongrelere katılarak, eÄŸitimler alarak, programları ve yazılımları öÄŸrenerek (MS,R,MEGA...) kendini geliÅŸtirmeye çalışmıştır.
​Eda Nur AKYEL
2002 TekirdaÄŸ doÄŸumludur. Aksaray Üniversitesi 4. sınıf biyoteknoloji öÄŸrencisidir. Ä°stanbul Avicenna Hastanesinde gönüllü stajını yapmış olup gerekli laboratuvar bilgi ve birikimine sahiptir. MS Office programlarını kullanabilmekte ayrıca orta düzeyde ingilizce ve almanca bilmektedir. TÜBÄ°TAK 2209-A projeleri kapsamında Kahverengi Alglerden Ä°zole Edilen Sodyum Aljinattan Gıda Kaplamada Kullanılmak Üzere Aljinat Film Üretilmesi adlı projesi bulunmaktadır. Gelecekte biyoteknoloji alanında çalışmalar yapmak istemektedir.
​Melisa GÜL
2001 Ä°zmir doÄŸumludur. NevÅŸehir Hacı BektaÅŸ Veli Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik 3. sınıf öÄŸrencisi olarak lisans eÄŸitimine devam etmektedir. 2019-2020 eÄŸitim-öÄŸretim yılında almış olduÄŸu isteÄŸe baÄŸlı Ä°ngilizce hazırlık senesini birincilik ile bitirmiÅŸtir. 2020-2021 eÄŸitim-öÄŸretim yılında MBG kulübü denetim grubunda yer almış ve yapılan etkinliklerde görev almıştır. EÄŸitim süresi boyunca çeÅŸitli kongre ve eÄŸitimlere katılarak bilgi birikimini artırmaya çalışmaktadır. MS Office programlarında orta seviye yetkinliÄŸe ve orta seviye Ä°ngilizce becerisine sahiptir.
Merve ÖZMEN
2003 Elazığ doÄŸumludur. Lisans eÄŸitimini NevÅŸehir Hacı BektaÅŸi Veli Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde devam etmekte olup aldığı pratik ve teorik derslerin yanında kuruluÅŸumuzda yaz dönemi gönüllü stajını yaparak kendini geliÅŸtirmeyi hedeflemiÅŸtir. Geri kalan zamanlarda fotoÄŸraf çekmek ve ticari sosyal medya kullanımı konusunda eÄŸitim almaktadır. Gelecek hedefi olarak kök hücre ve doku biyoteknolojisi ile kozmetik sektöründe iÅŸ alanı oluÅŸturmaktır.
bottom of page